fbpx Skip to main content

1. Splošno

1.1. Spletno stran (“Spletna stran”) nadzoruje in upravlja zavod Inštitut za DNK analize. V nadaljevanju (“Mi”, “nas” in “naš”). Prosimo, da podrobno preberete sledeče pogoje (“Pogoji”), ki vam bodo osvetlili potrebno osnovo, da boste dobili dostop do Spletne strani in vam dovolili, da odkrijete izdelke in storitve, ki vam jih Spletna stran nudi. S temi pogoji poslovanja ste kot stranka seznanjeni in ste jih obvezani upoštevati. Seznanjeni ste in se strinjate, da ste sprejeli Pogoje uporabe in našo Izjavo o varovanju zasebnosti. Prosimo, da natančno preberete te dokumente.

1.2. Pridržujemo si pravico, da Pogoje pregledamo in spremenimo kadarkoli in iz kakršnegakoli razloga. Vsak dopolnjen pogoj bo objavljen na Spletni strani.

1.3. Pogoji so napisani pod vodili zakonskih določil Slovenije. Slovenska sodišča imajo vso in edino sodno pravico glede kakršnihkoli zahtevkov ali sporov, ki izhajajo iz pogojev ali so v povezavi s pogoji.

1.4. Strinjate se, da ne boste opravljali nakupa izdelkov ali storitev s spletne strani, v kolikor so takšni nakupi nezakoniti.

2. Opis spletne strani

2.1. Ta spletna stran ponuja uporabnikom informacije o naših izdelkih in storitvah. Prav tako daje uporabnikom možnost nakupa naših izdelkov in storitev.

3. Postopek naročila

3.1. Spletna stran vam omogoča koriščenje naslednjih izdelkov in storitev:

 • Lahko kupite set za odvzem vzorca DNK iz sline, da z njim dobite in shranite vzorec svoje sline, iz katerega izpeljemo genetsko testiranje vaše DNK;
 • Lahko kupite genetske teste vaše DNK, rezultate ali delne rezultate, ki bodo poslani, kot je dogovorjeno v Obrazcu za stranko.

3.2. Naročanje opisanih storitev je enostavno. [Vi enostavno izberete želeno storitev oziroma več storitev in jih dodate v nakupovalno košarico. Ko ste izbrali vse izdelke, ki jih potrebujete, greste na »blagajno« (gumb preglej), zaključite in plačate svoje izbrane izdelke ali storitve, tako da sledite enostavnim navodilom, ki so navedena.]

3.3. V primeru nakupa preko telefona, vam lahko vzamemo vse potrebne podatke preko telefona.

3.4. Prosimo, da natančno izpolnite vse sledeče podatke pri svojem naročilu, ker ga v nasprotnem primeru ne moremo sprejeti:

 • ime;
 • priimek;
 • kraj;
 • naslov;
 • poštna številka;
 • elektronski naslov;
 • vrsta kreditne kartice (ob nakupu s kreditno kartico);
 • podatke o podjetju in Davčna številka (v primeru ko gre za pravno osebo);
 • polno ime navedeno na kartici, številko kreditne kartice in rok veljavnosti kreditne kartice (ob nakupu s kreditno kartico);ž
 • naslov za izstavitev računa;
 • izdelke, ki jih potrebujete.

4. Sprejem naročil

4.1. Vsa naročila čakajo na potrditev.

4.2. Ko bomo sprejeli vaše naročilo, vam bomo poslali ponudbo za omenjeno naročilo (predračun), ki vam ga bomo poslali preko spleta na vaš elektronski naslov.

5. Dobava seta za odvzem vzorca DNK iz sline

5.1. Set za odvzem vzorca DNK iz sline vam bomo poslali takoj po vaši potrditvi naročila. Na vaš naslov mora priti v normalnih okoliščinah najkasneje v dveh delovnih dneh.

5.2. Stroški dobave, ki se nanašajo na vaše naročilo, so vključeni v samo storitev in ne predstavljajo dodatnih stroškov razen v primeru posebnih zahtev po hitri pošti z vaše strani (Obrazec za stranke).

5.3. V primeru, da set za odvzem vzorca DNK iz sline ne prispe v danem roku na vaš naslov, nas prosim kontaktirajte na elektronski naslov info@dnk4you.com, ali po telefonu, kjer navedite vašo številko predračuna, ki jo boste prejeli.

5.4. Prosimo, da shranite račun, ki vam ga bomo poslali ločeno od pošiljke, saj ga boste potrebovali, če se boste odločili zahtevati povračilo denarja ali vrniti izdelek glede na našo politiko sodelovanja, ki je opisana spodaj.

6. Rezultati genetskega testiranja

6.1. Po prejemu vaših vzorcev vam za različne storitve zagotavljamo različne roke izdaje analiz. Roki so določeni na spletni strani, oziroma so navedeni v navodilih ali v Obrazcu za stranke, ki jih prejmete skupaj z vzorci. Roki so različni za posamezno storitev. Inštitut za DNK analize si pridružuje pravico podaljšati omenjene roke zaradi neustreznih in nepopolnih vzorcev. Roki se lahko podaljšajo tudi zaradi ponovitve samega postopka izolacije. V določenih primerih si pridržujemo pravico pozvati stranke na ponoven odvzem vzorcev. Rezultate vam lahko pošljemo na spletni naslov ali po pošti. Odločitev izberete na Obrazcu za stranke.

6.2. Pri storitvah, kjer zagotavljamo hitro izvedbo testiranja ‘Naslednji dan’, morajo biti vzorci dostavljeni na dan prejema do 12.ure. Naslednji dan zagotavljamo izdajo rezultatov najkasneje do 20.ure. Pridružujemo si pravico za zamudo pri dostavi rezultatov iz razlogov iz točke 6.1..

6.3. Prvotni znesek, ki ga plačate za posamezno storitev, vključuje posamezno storitev, izdajo rezultatov v elektronski ali pisni obliki, set za odvzem vzorca DNK iz sline. Informacije (z rezultati), grafična vsebina, tekst, zvoki, podobe, gumbi, blagovne znamke, blagovna imena in logotipi (»Materiali«) na tej spletni strani so zaščiteni z avtorskimi in drugimi zakoni o intelektualni lastnini. Ko se strinjate s Pogoji uporabe, vam sporazumno priznamo za določen čas ne izključujočo licenco za osebne namene; to je branje, ogledovanje, nalaganje materialov na računalnik in/ali tiskanje ene kopije materialov, ki so na voljo, v kolikor so vse avtorske pravice, pravice blagovne znamke in druge lastninske pravice nedotaknjene. Vsaka drugačna uporaba te spletne strani, njene vsebine in programske opreme v uporabi na tej spletni strani, kot je reprodukcija, spreminjanje, distribucija, prenos, ponovna objava, objava ali uporaba vsebine na tej spletni strani je prepovedana.

6.4. Ko opravite nakup, vam bomo izdali edinstveno referenčno številko s katero bodo označeni vsi vzorci in kasnejše poročilo. Na podlagi referenčne številke tudi dostopate do informacij preko telefona in elektronske pošte.

6.5. Sami odgovarjate, da ne bo nihče nepooblaščen imel dostop do referenčne številke. Vi v celoti odgovarjate za vse aktivnosti v zvezi z referenčno številko in posledicami njene uporabe.

6.6. Pridržujemo si pravico, da v primeru nepravilne izpolnitve Obrazca za stranke zavržemo opravljanje testov.

7. Dostop do spletne strani

7.1. Ves čas se bomo trudili, da zagotovimo stalno in neprekinjeno delovanje spletne strani. Vseeno glede na naravo interaktivnih storitev in interneta v splošnem ne moremo zagotoviti, da bo Spletna stran delovala brez zamud, motenj in napak. Tako se lahko zgodi, da bo dostop do spletne strani lahko kratkotrajno in brez opozorila omejen (zaradi naših ali zunanjih razlogov). Mi ne odgovarjamo za kakršnokoli škodo zaradi slabega dostopa na Spletno stran (ali zaradi internih razlogov obdelave ali drugih).

8. Cene in plačilo

8.1. Cene so navedene na spletni strani in ne vključujejo DDV (davek na dodano vrednost), ker nismo davčni zavezanec. Inštitut za DNK analize si pridržuje pravico, da spremeni cene kadarkoli. Ne glede na spremembo cen, boste plačali ceno, ki je bila v veljavi ob naročilu izdelkov.

8.2. Plačila lahko izvajate na podlagi predračuna ali s kreditno kartico. Sprejemamo Viso, Mastercard, Eurocard ali PayPal. Vsa plačila s kreditno kartico bodo podvržena preverjanju veljavnosti in plačilni sposobnosti.

9. Pravica do preklica in povračila

9.1. Imate pravico do preklica naročila kateregakoli izdelka ali storitve na tej Spletni strani ter povračila vseh stroškov, razen manipulativnih stroškov glede na naslednja določila:

 • Če ste naročili storitev, lahko prekličete svoje naročilo v sedmih delovnih dneh od naročila. Set za odvzem vzorca DNK na podlagi sline morate vrniti neuporabljen, popoln in v stanju, da ga lahko znova uporabimo. V kolikor vračate set za odvzem vzorca DNK na podlagi sline z namenom povračila denarja, pošljite zraven račun.
 • V primeru, da je set za odvzem vzorca DNK na podlagi sline poškodovan, vam za omenjeno škodo zaračunamo 50 EUR.

9.2. V vsakem primeru se trudimo, da bi bili zadovoljni z vašim nakupom. V primeru, da ste nezadovoljni z izdelki ali storitvami, ki ste jih kupili pri nas, nas prosim kontaktirajte na elektronski naslov info@dnk4you.com.

9.3. Ne glede na vašo pravico do preklica, v primeru, da pride do veljavne zahteve v zvezi s katerimkoli našim izdelkom z napako v kvaliteti ali storitvijo, ki ne izpolnjuje specifikacij, vam bomo izdelek (ali del izdelka) zamenjali brez dodatnih stroškov, toda ne prevzemamo kasnejše odgovornosti za kupca, kolikor to dopušča zakon.

10. Garancije in razveljavitve

10.1. Ko oddate naročilo, se zavezujete da:

 • Ste zakonsko sposobni, da vstopate v to pogodbo;
 • Da imate vsaj 18 let; in
 • Če pošiljate vzorec sline tretje osebe, da imate dovoljenje in pooblastilo te tretje osebe, ki ima vsaj 18 let.

10. 2. ČETUDI DELAMO PO NAJBOLJŠIH MOČEH, DA SO VSE INFORMACIJE, TAKO TUDI REZULTATI TESTIRANJ, TOČNI IN PRAVILNI, NE PREVZEMAMO ODGOVORNOSTI ZA PRAVOČASNE, TOČNE, ALI DANE INFORMACIJE V CELOTI. NE MORETE SE IZKLJUČNO ZANAŠATI NA VSEBINE ALI INFORMACIJE, PODANE NA NAŠI SPLETNI STRANI IN SE NA NJIHOVI PODLAGI ODLOČATI O POMEMBNIH OSEBNIH IN MEDICINSKIH ODLOČITVAH. VEDNO SE MORATE OBRNITI NA STROKOVNJAKA NA TEM PODROČJU ZA NASVET, KI JE SPECIFIČEN GLEDE NA VAŠO KONKRETNO SITUACIJO.

10.3. Ne dajemo nobene garancije, zastopstva ali jamstva, da je Spletna stran ali strežnik, ki jo omogoča, kompatibilna z vašo opremo ali brez napak, vključno z virusi ali drugimi škodljivimi elementi. Ne prevzemamo nobene odgovornosti za napade virusov ali črvov na vaš računalnik, nepooblaščen dostop, intervencije, spremembe ali uporabe, prevare, kraje, tehnične okvare, tehnične napake, izostanka, prekinitve, izbrisa, napake, zamude ali kakršnegakoli dogodka izven naših moči, ki bi kvarila ali vplivala na administracijo, varnost, poštenost in integriteto ali pravilno obnašanje Spletne strani ali vaše opreme.

10.4. Razen v primerih izrecno navedenih v Pogojih uporabe so vse predstavitve, garancije, pogoji uporabe navedeni ali razumljeni v povezavi s Spletno stranjo ali z informacijami na njej tukaj izključene v vsej meri, kot to dovoljuje zakon.

10.5. Upoštevajte, da vse omejitve in izključitve prodaje omenjene v teh Pogojih uporabe ne vplivajo na vaše zakonite pravice, ki jih imate kot potrošnik.

11. Zavarovanje

11.1. Strinjate se s tem, da nas zavarujete in varujete pred vsakršno škodo ali izgubo glede uporabe spletne strani, v kolikor ste prekršili Pogoje uporabe, tudi v smislu vseh nadaljnjih zahtevkov ali pravnih postopkov, ki bi nastali ali v primeru, da bi tretja oseba zahtevala določene pravne postopke, v kolikor ste prekršili Pogoje uporabe.

12. Povezave do drugih spletnih strani

12.1. Lahko omogočamo povezave do spletnih strani na internetu, ki jih vodijo druge osebe. Take povezave so namenjene izključno v vašo korist. Nikakor ne predstavljamo karkoli o drugih spletnih straneh, do katerih lahko dostopate preko naše spletne strani ali lahko do Spletne strani dostopate preko drugih spletnih strani. Ko vstopite na drugo spletno stran, razumete, da je neodvisna od nas ter da nimamo nobenega nadzora nad vsebino ali razpoložljivostjo ali zasebne prakse te spletne strani.

Inštitut za DNK analize; Zavod za raziskave DNK, Tržaška 132, 1000 Ljubljana
Davčna številka podjetja: 52973379
Matična številka: 1661396000