DNK test bratov in sester

Sorodstveni DNK test določi ali so domnevni sorojenci biološki bratje in/ali sestre oz. polbratje in/ali polsestre.

Izberite test

DNK test med domnevnimi brati/sestrami

 

Nadstandardni 100% zanesljiv sorodstveni test, ki ugotavlja verjetnost ali obstaja biološko sorodstvo med sorojenci; brati, sestrami oziroma polbrati, polsestrami.

Testiramo:

  • do 45 genskih označevalcev (lokusov),
  • rezultati pa so znani najkasneje v 15 dneh,
  • test zagotavlja več kot 1000x večjo natančnost od ostalih sorodstvenih testov
  • upoštevane vse mutacije.

V kolikor potrebujete test za upravne postopke ali sodišča ali plačilo na obroke, nas kontaktirajte na tel. št.: 01 200 9 604 ali na info@dnkinstitut.si.

Udeleženci DNK testa

DNK testiranje med domnevnimi brati in sestrami se uporablja za ugotovitev biološkega sorodstvenega razmerja med dvemi ali več brati/sestrami, predvsem kadar nihče od staršev ni na razpolago za testiranje. Določi se verjetnost, da imata dve osebi enega ali oba skupna biološka starša.

Test med otroki se naredi z analizo otrok v naslednjih primerih:

  • otrok 1 in otrok 2 imata isto mater in želita izvedeti ali imata istega biološkega očeta  (test med brati in sestrami) oz.
  • otrok 1 in otrok 2 nimata iste matere in želita izvedeti ali imata istega biološkega očeta (test med polbrati in polsestrami).

S to analizo primerjamo DNK profila obeh (ali več) otrok, da ugotovimo ali imata istega biološkega očeta. Udeležba matere pri testu je priporočljiva in brezplačna.

Izberite test

Odvzem vzorcev DNK iz sline

Bris ustne sluznice za odvzem vzorcev DNK iz sline lahko izvajamo sami enostavno in brez bolečin z uporabo palčk, ki so podobne bombažnim palčkam, vendar so obložene s posebnim materialom imenovanim Dacron®. Obložen del palčke večkrat podrgnemo po notranji strani lica osebe, ki se testira. Na ta način se celice primejo materiala na palčki, ki jih nato vložimo v označeno papirnato ovojnico, kjer se vzorec posuši. Posebni material Dacron®, ki ga uporabljamo za DNK testiranje zagotavlja kvaliteten prenos in izolacijo vzorca DNK za analizo.

Kako do analize

Naročite po telefonu, e-pošti ali osebno

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Vzorce pošljete v analizo

Rezultate prejmete po pošti

Naročite lahko po telefonu, po e-mailu, preko naše spletne strani ali osebno. Set za odvzem vzorcev boste prejeli na dani naslov po plačilu 1. obroka. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice s priloženimi palčkami, kot je opisano v priloženih navodilih. Nato dakronske palčke vložite v označene papirne ovojnice za vsako testirano osebo.

Pošljite set z odvzetimi vzorci na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi dodeljene referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način boste naročeni na posvet k našim strokovnjakom glede na vrsto analize.

Kako do analize

Izvedete naročilo

Naročilo izvedete preko naše spletne strani, preko elektronske pošte ali po telefonu. Po naročilu boste prejeli set za odvzem sline na vaš naslov. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice, kot je opisano v priloženih navodilih.

Vzorce pošljete v analizo

Pošljite set z odvzetim vzorcem na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi odgovarjajoče referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate prejmete po pošti

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način ste naročeni na posvet k našim strokovnjakom.

Izberite test