DNK test dvojčkov

DNK test dvojčkov določi ali sta dvojčka enojajčna ali dvojajčna.

Izberite test

Test zigotnosti dvojčkov

Rezultat DNK testa jasno določa ali sta dvojčka enojajčna ali dvojajčna. Ginekolog lahko že med ginekološkimi pregledi v nosečnosti s pomočjo ultrazvočnega pregleda  pove ali sta dvojčka enojajčna ali dvojajčna. Ko se dvojčka rodita, se lahko naredi patološki pregled placente in se tako ugotovi zigotnost dvojčkov, vendar so raziskave pokazale, da nobena od omenjenih metod ni 100% natančna, zato znanstveniki priporočajo DNK test. Veliko je bilo tudi primerov, ko so se medicinske kartoteke izgubile ali pa so se pojavili dvomi zaradi različnih fizičnih značilnosti dvojčkov, ko so le ti odraščali. V takšnih primerih lahko samo DNK test odkrije resnico. DNK test primerja DNK profila dvojčkov in pokaže ali se ujemata – popolno ujemanje dokaže, da sta dvojčka enojajčna (homozigotna). Rezultati testa lahko utešijo radovednost, predvsem pa lahko pomagajo reševati zdravstvena stanja dvojčkov kasneje v razvoju. Na primer, če eden od dvojčkov potrebuje organ ali transplantacijo tkiva, je njegov enojajčni dvojček popolna izbira.

Enojajčna vs. dvojajčna dvojčka

Enojajčna dvojčka se razvijeta iz enega oplojenega jajčeca, ki ga imenujemo zigota. Zigota, ki se ponavadi razvije v enega otroka, raste in se zgodaj v razvoju razdeli na dva zarodka – enojajčna dvojčka. Ker se dvojčka razvijeta iz enega jajčeca in enega spermija imata popolnoma enako strukturo DNK. Dvojajčna dvojčka se razvijeta iz dveh različnih jajčec v maternici in sta oplojena iz dveh različnih spermijev. Dvojajčna dvojčka nimata popolnoma enake DNK, vendar pa imata tako kot drugi bratje in sestre, določeno število enakih DNK, ki sta jih podedovala od obeh staršev.

Za več informacij nam pišite na info@dnk4you.com ali nas pokličite na 01 2009 604 in svetovali vam bomo.

Izberite test

Odvzem vzorcev DNK na osnovi sline

Bris ustne sluznice za odvzem vzorcev DNK iz sline lahko izvajamo sami enostavno in brez bolečin z uporabo palčk, ki so podobne bombažnim palčkam, vendar so obložene s posebnim materialom imenovanim Dacron®. Obložen del palčke večkrat podrgnemo po notranji strani lica osebe, ki se testira. Na ta način se celice primejo materiala na palčki, ki jih nato vložimo v označeno papirnato ovojnico, kjer se vzorec posuši. Posebni material Dacron®, ki ga uporabljamo za DNK testiranje zagotavlja kvaliteten prenos in izolacijo vzorca DNK za analizo.

Kako do analize

Naročite po telefonu, e-pošti ali osebno

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Vzorce pošljete v analizo

Rezultate prejmete po pošti

Naročite lahko po telefonu, po e-mailu, preko naše spletne strani ali osebno. Set za odvzem vzorcev boste prejeli na dani naslov. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice s priloženimi palčkami, kot je opisano v priloženih navodilih. Nato dakronske palčke vložite v označene papirne ovojnice za vsako testirano osebo.

Pošljite set z odvzetimi vzorci na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi dodeljene referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način boste naročeni na posvet k našim strokovnjakom glede na vrsto analize.

Kako do analize

Izvedete naročilo

Naročilo izvedete preko naše spletne strani, preko elektronske pošte ali po telefonu. Po naročilu boste prejeli set za odvzem sline na vaš naslov. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice, kot je opisano v priloženih navodilih.

Vzorce pošljete v analizo

Pošljite set z odvzetim vzorcem na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi odgovarjajoče referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate prejmete po pošti

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način ste naročeni na posvet k našim strokovnjakom.

Izberite test