Test očetovstva

za osebno uporabo

Test Očetovstva

100% zanesljivo testiranje očetovstva na osnovi DNK določi ali je moški biološki oče otroka.

Izberite test

Vrste testov

 • PREMIUM test očetovstva:
  • test z materjo ali brez,
  • do 500x večja natančnost od standardnih testov,
  • minimalno 99,999% natančnost,
  • možnost za odloženo plačilo do 48 obrokov, PREVERI POGOJE
  • rezultati v roku 5 do 10 dni,
  • možna nadgradnja v test za sodne postopke z doplačilom razlike v ceni.
  • enostavno naročilo, anonimen in zaupen postopek ter enostaven odvzem vzorcev  iz sline v udobju vašega doma.
 • DNK test očetovstva ELITE :
  • zagotovljeni rok za prejem rezultatov – 3 dni,
  • rezultati  v 1 dnevu pri naročilu storitve NASLEDNJI DAN,
  • do 1000 x večja natančnost v primerjavi z drugimi testi očetovstva,
  • PREDNOSTNA OBRAVNAVA,
  • do 96 standardiziranih genetskih lokusov,
  • možnost za odloženo plačilo do 48 obrokov, PREVERI POGOJE
  • možna nadgradnja v test za sodne postopke z doplačilom razlike v ceni,
  • enostavno naročilo, anonimen in zaupen postopek ter enostaven odvzem vzorcev sline v udobju vašega doma.

Izberite test

Na kaj je potrebno paziti pri naročilu testa

 • na tržišču se pojavlja vedno več ponudnikov, ki z dvomljivimi sporočili pridobivajo naročila,  zato je bolje preveriti, da na objavljenem naslovu podjetje res deluje in da tam res delajo strokovnjaki iz področja genetike (z imeni in priimki).
 • možno je, da ponudnik komunicira samo po e-mailu in zagotavlja, da se testi izvajajo v tujem forenzičnem laboratoriju, ki naj bi delal za različne tuje institucije, policijo ali organe v tujini, kjer ni nikjer poimensko navedenih oseb
 • ponudnika je potrebno preveriti (zgodovina in kontinuiteta poslovanja), saj se dogaja, da testiranja sploh ne opravijo, rezultate pa ponaredijo
 • zaupanje ponudnikov je priporočljivo preveriti tudi v slovenskih medijih, torej zgodovina TV prispevkov, intervjujev, časopisne in internetne objave, radijski prispevki, forumi, objave…
 • najbolj zanesljiv je test očetovstva ELITE in test za sodne postopke, ki ga priznavajo vsi upravni organi v državi ter velja tudi kot dokaz na sodišču v postopkih priznanja/izpodbijanja očetovstva, v zapuščinskih razpravah in imigracijskih postopkih. V Sloveniji teste za sodne postopke izvaja samo Inštitut, kar pomeni, da so tudi njihovi testi za osebno uporabo podvrženi najvišjim standardom.

Udeleženci DNK testa

Pri DNK testih očetovstva se testira domnevni oče in otroci, lahko pa sodeluje tudi mati (brezplačno). V kolikor očeta ni na razpolago, lahko opravimo posredni DNK test sorodstva, več…

V primeru, da potrebujete DNK test očetovstva za upravne ali sodne postopke, je za to potreben točno določen proces v skladu z zahtevami sodišča, več… Večina ljudi raje naredi najprej test v zasebnosti svojega doma, da se znebijo svojih dvomov, preden gredo v dražje sodne postopke. DNK test sorodstva za osebno uporabo jim omogoči, da naredijo cenovno ugodnejši test in pridobijo zanesljive in statistično natančne rezultate na enostaven in anonimen način.

Na Inštitut za DNK analize izvajamo tudi teste očetovstva in ostale sorodstvene teste po odredbi sodišč.

Odvzem vzorca DNK na osnovi sline

Bris ustne sluznice za odvzem vzorcev DNK iz sline lahko izvajamo sami enostavno in brez bolečin z uporabo palčk, ki so podobne bombažnim palčkam, vendar so obložene s posebnim materialom imenovanim Dacron®. Obložen del palčke večkrat podrgnemo po notranji strani lica osebe, ki se testira. Na ta način se celice primejo materiala na palčki, ki jih nato vložimo v označeno papirnato ovojnico, kjer se vzorec posuši. Posebni material Dacron®, ki ga uporabljamo za DNK testiranje zagotavlja kvaliteten prenos in izolacijo vzorca DNK za analizo.

Kako do analize

Naročite po telefonu, e-pošti ali osebno

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Vzorce pošljete v analizo

Rezultate prejmete po pošti

Naročite lahko po telefonu, po e-mailu, preko naše spletne strani ali osebno. Set za odvzem vzorcev boste prejeli na dani naslov. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice s priloženimi palčkami, kot je opisano v priloženih navodilih. Nato dakronske palčke vložite v označene papirne ovojnice za vsako testirano osebo.

Pošljite set z odvzetimi vzorci na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi dodeljene referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način boste naročeni na posvet k našim strokovnjakom glede na vrsto analize.

Kako do analize

Izvedete naročilo

Naročilo izvedete preko naše spletne strani, preko elektronske pošte ali po telefonu. Po naročilu boste prejeli set za odvzem sline na vaš naslov. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice, kot je opisano v priloženih navodilih.

Vzorce pošljete v analizo

Pošljite set z odvzetim vzorcem na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi odgovarjajoče referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate prejmete po pošti

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način ste naročeni na posvet k našim strokovnjakom.

Izberite test