DNK test med strici/tetami in nečaki

Sorodstveni DNK test določa verjetnost ali obstaja biološko sorodstvo med strici ali tetami in nečaki.

Izberite test

DNK test stric/teta in nečak

Nadstandardni 100% zanesljiv sorodstveni test, ki ugotavlja verjetnost ali obstaja biološko sorodstvo med stricem ali teto in nečakom ali nečakinjo.

Testiramo:

  • do 45 genskih označevalcev (lokusov),
  • rezultati pa so znani najkasneje v 15 dneh,
  • test zagotavlja več kot 1000x večjo natančnost od ostalih sorodstvenih testov
  • upoštevane vse mutacije.

V kolikor potrebujete test za upravne postopke ali sodišča ali plačilo na obroke, nas kontaktirajte na tel. št.: 01 200 9 604 ali na info@dnkinstitut.si.

Udeleženci DNK testa

DNK test med strici ali tetami in nečaki določi verjetnost biološkega sorodstvenega razmerja med stricem/teto in nečakom/nečakinjo.  To je posredna metoda, kadar na razpolago za testiranje ni drugih sorodnikov.

Bratje in sestre imajo približno 50% DNK enake, saj vsak izmed njih podeduje polovico DNK od matere in polovico od očeta. Tako ima teta ali stric 25% DNK enake z DNK nečaka ali nečakinje.

Pri testu sodeluje domnevni stric ali teta in nečak ali nečakinja. Udeležba matere in/ali udeležba še enega očetovega sorodnika je pri testu priporočljiva in brezplačna.

Izberite test

Odvzem vzorcev DNK iz sline

Bris ustne sluznice za odvzem vzorcev DNK iz sline lahko izvajamo sami enostavno in brez bolečin z uporabo palčk, ki so podobne bombažnim palčkam, vendar so obložene s posebnim materialom imenovanim Dacron®. Obložen del palčke večkrat podrgnemo po notranji strani lica osebe, ki se testira. Na ta način se celice primejo materiala na palčki, ki jih nato vložimo v označeno papirnato ovojnico, kjer se vzorec posuši. Posebni material Dacron®, ki ga uporabljamo za DNK testiranje zagotavlja kvaliteten prenos in izolacijo vzorca DNK za analizo.

Kako do analize

Naročite po telefonu, e-pošti ali osebno

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Vzorce pošljete v analizo

Rezultate prejmete po pošti

Naročite lahko po telefonu, po e-mailu, preko naše spletne strani ali osebno. Set za odvzem vzorcev boste prejeli na dani naslov. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice s priloženimi palčkami, kot je opisano v priloženih navodilih. Nato dakronske palčke vložite v označene papirne ovojnice za vsako testirano osebo.

Pošljite set z odvzetimi vzorci na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi dodeljene referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način boste naročeni na posvet k našim strokovnjakom glede na vrsto analize.

Kako do analize

Izvedete naročilo

Naročilo izvedete preko naše spletne strani, preko elektronske pošte ali po telefonu. Po naročilu boste prejeli set za odvzem sline na vaš naslov. V setu boste našli vse potrebne pripomočke za odvzem vzorca sline in podrobna navodila kako izvesti postopek.

Odvzamete vzorec DNK iz sline

Natančno preberite priložena navodila in vzemite vzorec sline iz notranje strani ličnice, kot je opisano v priloženih navodilih.

Vzorce pošljete v analizo

Pošljite set z odvzetim vzorcem na naš naslov s priporočeno pošto. Vaš vzorec bo analiziran v našem akreditiranem laboratoriju na podlagi odgovarjajoče referenčne številke, brez navedenih osebnih podatkov na vzorcu.

Rezultate prejmete po pošti

Rezultate boste prejeli v elektronski ali pisni obliki. Rezultate lahko dvignete tudi osebno na našem naslovu. Na enak način ste naročeni na posvet k našim strokovnjakom.

Izberite test