fbpx Skip to main content
DNK test očetovstva

Leta plačeval za otroka, ki sploh ni njegov, ŽURNAL

By 18 oktobra, 201629 aprila, 2020No Comments

AVTOR B & B, B. B.

18. OKTOBER 2016

Na Hrvaškem odmeva primer uslužbenca vojske, ki je pet let plačeval preživnino za otroka, za katerega se je izkazalo, da sploh ni njegov. Sodišče je odločilo, da mu mora otrokova mati denar povrniti.
“Ljudje so mi že od vsega začetka govorili, da otrok ni moj. Mislil sem, da me le zafrkavajo. Otrok je bil rojen takrat, ko sem bil na misiji v Siriji, priznal sem ga takoj po povratku domov. S partnerico sva se videvala ob mojih povratkih domov, čeprav sva odnos uradno prekinila,” je za Večernji list povedal 41-letni uslužbenec vojske iz vasi pri Varaždinu.

Pet let je vsak mesec plačeval sto evrov preživnine za otroka, vse do takrat, ko se ni odločil na analizo podati njegovo in svojo slino. “Izkazalo se je natanko to, kar so mi ljudje govorili, in sicer da nisem otrokov biološki oče.”

Primer je obravnavalo sodišče v Varaždinu, ki je odločilo, da morata vojakova nekdanja partnerica ali njen otrok moškemu, ki je pet let živel v prepričanju, da je otrokov oče, vrniti preživnino zanj. “Otrokova mati ni vedela, da sem dal slino na analizo. Opravili so jo v Zagrebu, zanjo sem plačal 315 evrov,” je za Večernji list povedal moški, ki je takoj prenehal s plačevanjem preživnine.

Mati danes 7-letnega otroka se je odločila za tožbo zaradi neplačevanja, zato se je za posvet pri odvetniku odločil tudi njen nekdanji partner. Odvetnik mu je svetoval, da primer preda sodišču, ki je odredilo še eno analizo, ki je potrdila, da v resnici ni biološki oče.

https://www.zurnal24.si/svet/leta-placeval-za-otroka-ki-sploh-ni-njegov-279359

Test očetovstva